Roosendaals Toneel speelt “Heksen”

In 2017 brengt Roosendaals Toneel een voorstelling voor kinderen en grote(re) mensen: ‘Heksen”, naar het bekende boek van Roald Dahl.

De oma van Jonah is een heksendeskundige en ze vertelt haar kleindochter dat iedereen wel dénkt dat heksen puntmutsen en lange, belachelijke jurken dragen en dat ze op bezemstelen door de lucht vliegen, maar dat de werkelijkheid veel enger is: je kunt heksen bijna niet herkennen omdat ze er juist als heel gewone dames uitzien.

“Je maakt het niet lang in deze wereld als je niet weet waaraan je een echte heks kunt herkennen”, zegt oma, die wel beter weet: echte heksen dragen pruiken op hun kale hoofden en handschoenen om hun kromme klauwen te verbergen. Ze ruiken kinderen op kilometers afstand. Kinderen ruiken voor heksen namelijk naar hondenpoep. Ze haten kinderen”.

Als oma en Jonah op vakantie zijn blijkt in hun hotel de jaarlijkse vergadering plaats te vinden van alle heksen ter wereld. De opperheks heeft een plan om alle kinderen in muizen te veranderen.

En dan wordt het pas echt spannend!

Nou ja, spannend, ook grappig! En er zit muziek in de voorstelling, die ook nog eens heel beeldend wordt: heksen, kinderen, hotelkoks, muizen, tovenarij, het zit er allemaal in!
‘Heksen’ werd oorspronkelijk in 1983 uitgegeven als kinderboek, in 1990 verfilmd met Angelica Huston in de hoofdrol en tot toneelstuk en zelfs opera bewerkt.
Dat juist nu ‘Heksen’ wordt gespeeld komt mooi uit: in 2016 zou de schrijver 100 jaar zijn geworden.
De creatieve regie van Gijs de Rooij sluit naadloos aan bij de wens van Roosendaals Toneel om een kinderproductie met humor en spanning en een goed geschreven verhaal te brengen.
‘Heksen’ wordt gespeeld door:Fleur Stroop-Schoones, Ad Stofmeel, Rini Jongeneelen, Connie Jongeneelen-Godschalk, Derk Koole, Ineke van Rijsbergen,Lisanne Jongeneelen, Saskia van Merrienboer, Corina Veldhoven, Marco van Loon en Conny de Rooij-Schraauwen. De twee laatstgenoemden zijn lid van de Roosendaalse Comedie en dus (heel welkome!) gastspelers bij Roosendaals Toneel. Enkele figuranten complementeren de cast.

Daarnaast worden alle kinderen gevraagd hun eigen muizenmasker mee te nemen!
Kassa Open: 14.00 uur
Aanvang: 14.30 uur
Entree: €4,-