Mannen van Achterom

“Prachtige mix van muziek en humor van drie onbesuisde Brabanders.”

John, Luc en Maarten spelen voor u Achterom II; cabaret/kleinkunst over
het alledaagse leven.

In Achterom II gaan John, Luc en Maarten een stap verder. Genoeg teruggeblikt. Wat kunnen vijftig plussers zich nu en in de toekomst nog veroorloven? Hoe manoeuvreer je tussen je eigen ouder wordende ouders en wegtrekkende kinderen? Pijntje hier, kwaaltje daar. Van voetballer in het vaandelteam naar Tai Chi in een sneu achterafzaaltje, gisteren nog de Ventoux beklommen, vandaag laat je de hond uit in het park. Met een poepzakje….

Met prachtige liedjes, absurde én herkenbare hilarische scènes en een mooie – ja het mag weer- moraal, ontmoeten de Mannen van Achterom hun publiek. Om het mee te nemen in hun leven dat niet altijd, maar gelukkig nog vaak genoeg over rozen gaat.

De makers van Achterom
Drie Brabanders, muzikale vijftigers die zich thuis voelen tussen schuifdeuren en in theaters
John van der Sanden, Luc de Graaf en Maarten van der Zanden vormen het trio De Mannen van Achterom. In 2015/2016 speelden ze met veel succes hun eerste theatervoorstelling Achterom, een voorstelling waarin hilarische scenes afgewisseld werden met fraaie, grappige of ontroerende liedjes. Veel persoonlijke en toch herkenbare thema’s over vroeger, nu en de ongewisse toekomst.
In de vervolgvoorstelling Achterom II gaan de mannen een stap verder. De ongemakken van vaders met jonge en al wat oudere kinderen, hoe blijf je fit en aantrekkelijk, hoe ga je met verlies om en waar kun je nog winst halen? Alledaagse vragen waar John, Luc en Maarten spelend en zingend antwoorden op vinden. Of niet.

John van der Sanden is cabaretier, schrijver en regisseur. Hij speelde als solist tal van voorstellingen in theaters en is hij daarnaast een veelgevraagd cabaretier en/of dagvoorzitter bij allerlei bijeenkomsten. In 2010 verscheen zijn boek ‘Speerpunt Pluche’, een politieke satire en hij schreef jarenlang columns voor het Eindhovens Dagblad. Ook regisseerde John tal van musicals, waaronder ‘Berry, de musical’, die landelijke bekendheid verwierf.

Luc de Graaf is cabaretier, schrijver en filmpjesmaker. Luc heeft een verleden als stand-up comedian en impro-cabaretier bij congressen, symposia en workshops. Hij schreef met mede-auteur Rob Koops twee boeken: ‘Op pad met de Nar’ en ‘Ulftingenwest, de ongelukkigste gemeente van Nederland’. In december 2017 verschijnt zijn bundel ‘Vijfentachtig verhalen en acht tekeningen’. Voor bedrijven en instellingen maakt hij korte grappige filmpjes.

Maarten van der Zanden is muzikant en een echte podiumspeler. Tal van bands passeerden de revue voordat Maarten de mogelijkheden en de kracht van de solist ontdekt. ‘Sodeju’ is in 2012 zijn debuut-cd die zeer positief ontvangen word en waar vooral zijn verhalende stijl wordt geprezen. Als zanger/gitarist schrijft en arrangeert hij muziek en teksten en bepaalt voor een groot deel de muzikale koers van de Mannen van Achterom.

Entree: €5,-
Kassa open 20 uur; Aanvang 20.30 uur