Lee Shore plays Crosby, Stills, Nash & Young

Lee Shore is, naast een prachtig nummer van David Crosby, een gepassioneerde zoektocht naar de verhalen en de magie achter Crosby, Stills, Nash & Young en vooral heel veel goede muziek. Niet zomaar een tribute, maar een tribute met een ziel.

Zanger en gitarist Fred Klee was er bij in 1974 in het Wembley stadion. Crosby, Stills, Nash & Young live in Londen zien spelen, dat laat een onuitwisbare indruk na. De band ging in 1975 uit elkaar, na een laatste lijmpoging op de ranch van Young. Toch is hun invloed tot op heden nog te horen in onze hitlijsten.

Vanaf 2012 circuleerden er geruchten dat de release van het live-album “Wembley 1974” op stapel stond. Fred Klee’s CSNY virus flakkert op als hij dit hoort en hij verzamelt een groep topmuzikanten om dit schitterende repertoire aan te pakken en in een totaalbelevenis te gieten. Een zoektocht naar de magie van een band die slechts één studioalbum (“Déja Vu”) nodig had om geschiedenis te schrijven.

Fred heeft de complexe harmonieën en samenzang met z’n muziekkompanen tot in detail uitgewerkt, waarmee Crosby, Stills, Nash & Young weer terug tot leven komt op het podium. Het resultaat: fantastische muziek die je onderdompelt in de sfeer van de vroege jaren ’70.

Intussen ligt het live-album “Wembley 1974” als geruime tijd in de winkels. The story continues……

Line up:
Fred Klee: zang en gitaar
Romain Schoonis: zang en gitaar
Eddy Scheepers: zang, gitaar en pedalsteel
Patrick Cuyvers: zang, Hammond en piano
Jan Ieven: bas
Davy Deckmijn: drums

 

Datum: Zondag 21 augustus 2016
Tijdstip: 16:00 uur
Entree: € 7,50