Gevarieerde Muzikale middag

Met Dick Hageman en de Essener Muziekanten

Dick Hageman is zanger-gitarist en troubadour van het eerste uur. Een vrije man, die kort na de oorlog met gitaar en drie liedjes zijn kost verdiende voor vrouw en later ook twee kinderen. Al reizend door Europa heeft Dick vele liederen verzameld. Levensliederen, chansons, meezingers en ook engelstalige evergreens. Een prachtige stem, getuigend van een rijk leven. Ook leerde hij al reizend het vak van pottenbakker. Gevestigd in Ossendrecht had Dick zijn atelier “De Stenen Kus”. Van hieruit werden (naast het creëren van zeer origineel keramiek) de Antwerpse cafés met de brommer bereikt. Drie liedjes spelen, met de pet rond en hup, naar het volgende café. Sinds begin jaren ’80 verzorgt Dick optredens met zijn band. Met deze muzikanten is in de loop der jaren vooral met veel passie gespeeld.

In het Openluchttheater Nispen wordt Dick begeleid door zijn Roosendaalse begeleidingsband met gitarist Don Haagh, accordeonist Ton van Tilburg en bassist John Zwetsloot.

De Dick Hageman Band nam in 2005 al een sfeervolle live-cd op ter ere van Dick die 80 jaar werd en bovendien 60 jaar muzikant en 50 jaar pottenbakker was.
Met het album “Ik Heb Kermis Gevierd” uit 2015 kwam hier een indrukwekkend vervolg op.

Het repertoire van Dick Hageman bevat composities van oa. Koos Speenhoff, Annie M.G. Schmidt, Jacques Brel en Cornelis Vreeswijk.

15.30 uur
Na een pauze zullen de Essener Muzikanten het stokje overnemen

Essener Muzikanten
Blaaskapel De Essener Musikanten is gespecialiseerd in het spelen van Böhmische en Moravische blaasmuziek. Zij brengen een diversiteit aan polka’s, walsen/sousedska’s, verbunk, virtuose solowerken, eigen composities, maar ook eigen arrangementen van Belgische of Nederlandse volksliederen.
Met de nodige show en eigen manier van spelen, maken zij van ieder optreden een waar volksfeest. De blaaskapel bestaat uit een 16-tal ervaren muzikanten uit een grote regio rond Essen (B) met allen een grote voorliefde voor deze volksmuziek. En dat is te horen!
Als u meer wilt weten over De Essener Muzikanten, verwijzen wij u graag door naar onze website www.essenermuzikanten.be

Zondag 14 juli
Kassa open: 13.15 uur
Aanvang 14 uur tot 17 uur
Entree €3,50